SPRÁVA TRÉNERA – 7th NATIONS CUP

SOMBOR, SRBSKO 9.-15.01.2018

BC Triebeľ a BC Ružinov 821 sa spolu s trénermi Petrom Triebľom, Mgr. Svätoslavom Todorovom a rozhodcom Martinom Gajdošom zúčastnili  na veľkom medzinárodnom turnaji 7th NATIONS CUP, ktorého sa zúčastnilo 195 boxeriek z 30 krajín sveta.

Jessica Triebeľová tento rok štartovala po prvý krát už v kategórií starších dorasteniek YOUTH, kde sa boxuje 3×3 minúty.

V úvodnom zápase Jessica zdolala ruskú reprezentantku Angelinu Glebovu 5:0 na body.  Na druhý deň pokračovala vo víťaznom ťažení proti súperke Parveen z Indie, ktorá bola na vysokej úrovni, no Jessica potvrdila, že patrí k svetovej špičke. V semifinále sa v ringu postavila proti Holanďanke Erin Dekkers nad ktorou zvíťazila 5:0 na body. Vo veľkom finále sa stretla s lotyšskou boxerkou Jekaterinou Marcenko a po jednoznačnej výhre 5:0 na body sa stala víťazkou kategórie do 57 kg. „Pre nás je najcennejšie víťazstvo nad Indiou, kde sme zistili aj určité nedostatky, ale aj napriek ním patrí už teraz Jessica prevyšuje svojim výkonom rovesníčky v boxe. Samozrejme, že je to iba začiatok a čaká nás ešte veľmi veľa práce a hlavne pokora a žiadne leňošenie!“, povedal tréner  otec Peter Triebeľ.

V ringu sa predstavila aj reprezentantka BC Triebeľ Ivana Turčeková vo váhovej kategórií do 51 kg. V piatok však podľahla súperke z Maďarska. Rebeka Skopálová podľahla súperke z Kazachstanu. Nicole Durdíková vo veľmi vyrovnanom zápase nakoniec nezdolala súperku z Ruska v kategórií do 48 kg.

Jessica čoraz viac vyčnieva z radu, čo si všimli aj organizátori turnaja, ktorí jej udelili cenu za najtechnickejšiu boxerku celého turnaja. Najbližšie čaká oravskú pästiarku ďalší prestížny medzinárodný turnaj GOLDEN GIRL vo Švédsku, kde vycestuje začiatkom februára.